ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ, ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА… (№337/161-1)

№337/161-1                                                « 09 » листопада 2016 року

 Президенту України
Порошенку П.О.

Прем’єр-міністру України
Гройсману В.Б.

Голові
Національного агентства України з
питань державної служби
Ващенку К.О.

Депутатське звернення

Розпорядженням Президента України від 10.09.2015 року Франчука Дмитра Івановича призначено головою Фрунзівської (теп. Захарівської) районної державної адміністрації Одеської області.
Офіційний сайт Президента України інформує, що за результатами перевірки, проведеної на виконання вимог законодавства України «Про очищення влади» встановлено, що стосовно Франчука Д.І., голови Фрунзівської РДА, не застосовуються заборони, визначені ч. З та ч. 4 ст. 1 Закону України «Про очищення влади».
Соромно, що вчитель історії та правознавства Франчук Д.І. (освіта вища, у 2009 році закінчив Вінницький державний педагогічний університет ім. М. Коцюбинського за спеціальністю «Педагогіка і методика середньої освіти,
історія») у особис тій заяві на ім’я Президента України від 21.08.2015 року щодо проведення вищезазначеної перевірки, слово «Президентові» пише з літерою «е»
у корені: «Презедентові» (копія заяви із офіційного сайту Президента додається).
Франчук Д.І. працює на посаді голови районної державної адміністрації понад року.
Відповідно до ч. 2 ст. 6 Закону України «Про державну службу», Франчук Д.І. обіймає посаду державного службовця категорії «А» (вищий корпус державної служби).
Згідно із ч. 1 ст. 21 Закону України «Про державну службу», вступ на державну службу здійснюється шляхом призначення громадянина України на посаду державної служби за результатами конкурсу.
Відповідно до ч. З ст. 21 вищезазначеного Закону, особа, яка вступає на державну службу вперше, набуває статусу державного службовця з дня публічного складення нею Присяги державного службовця.
Наказом Національного агентства України з питань державної служби від 22.03.2016 року № 64 «Про затвердження Порядку ведення та зберігання особових справ державних службовців» затверджено Порядок ведення та зберігання особових справ державних службовців.
Особова справа державного службовця — це системне відображення вступу, проходження та припинення державної служби державним службовцем.
Відповідно до ч. 2 розділу II вищезазначеного Порядку, особова справа повинна містити текст Присяги державного службовця, скріплений підписом державного службовця (для осіб, уперше прийнятих на державну службу).
Відповідно до п. З розділу II Порядку ведення та зберігання особових справ державних службовців в хронологічному порядку до особової справи за часом надходження додаються інші документи, у г.ч. біографічна довідка (додаток № 1 до Порядку).
Ст. 5 Закону України «Про доступ до публічної інформації» зазначає, що доступ до інформації забезпечується шляхом систематичного та оперативного оприлюднення інформації на офіційних веб-сайтах у мережі Інтернет.
Станом на 08.11.2016 року, вже рік і два місяці, на офіційному сайті Захарівської районної державної адміністрації у публічному доступі біографічна довідка голови Захарівської (у мин. Фрунзівської) районної державної адміністрації Франчука Д.І., згідно із даними якої, Франчук Д.І. працює головою Фрунзівської РДЛ Одеської області.

    У графі «прийняття Присяги державного службовця» біографічної довідки зазначено — «не приймав». У графі «ранг державного службовця» — «не має», у графі «стаж державної служби» — «не має».
Розпорядженням Президента України чітко затверджено умови проведення конкурсу на зайня ття вакантних посад голів місцевих державних адміністрацій.
П. 2 розділу II вищезазначених умов: Вимоги до осіб, які претендують на зайняття посад голів місцевих державних адміністрацій, визначає, що повинен бути досвід роботи на посадах державної служби категорії «А» чи «Б», або на посадах не нижче. Спеціальною вимогою являється знання законодавства України, у т.ч. Закону України «Про державну службу».
На підставі Розпорядження Президента України, Законів України «Про державну службу», «Про очищення влади», «Про місцеві державні адміністрації», «Про звернення громадян», «Про запобігання корупції», Постанов Кабінету Міністрів України від 06.04.2016 року № 292 «Деякі питання
оплати праці державних службовців у 2016 році», від 06.04.2016 року № 289 «Про затвердження Положення про застосування стимулюючих виплат державним службовцям», Закону України «Про статус народного депутата України», прошу у встановленний чинним законодавством термін надати відповіді на наступні питання, а також копії відповідних документів:

         1. Розмір посадового окладу Франчука Д.І.;
2. Наявність надбавки до посадового окладу за ранг державного
службовця Франчука Д.І.;
3. Інші надбавки, доплати, премії Франчука Д.І.;
4. Додаткові стимулюючі виплати (надбавки за інтенсивність праці та за виконання особливо важливої роботи) Франчуку Д.І.;
5. Рівень систематичного дотримання чинного законодавства України Франчуком Д.І.

Відповідь прошу надіслати на адресу: 65032, пр-т Шевченка, 4.

Додатки:
1. Копія особистої заяви Франчука Д.І. на ім’я Президента України
(розміщення — офіційний веб-сайт Президента України);
2. Скриншот офіційного веб-сайту Захарівської районної державної
адміністрації Одеської області;
3. Біографічна довідка Франчука Д.І. (розміщення — офіційний веб-сайт
Захарівської РДА).

З повагою,
Народний депутат України                                          О.С. Пресман

images-1
Полная версия обращения