ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ ДО Авакова А.Б. (№337/211)

№337/211                                                                              «26 » січня 2016 року

Міністру
Внутрішніх справ України
Авакову А.Б.

Депутатське звернення в порядку
ст. 16 Закону України
«Про статус народного депутата України»

Шановний Арсене Борисовичу!

       На сторінці А. Бойка (голови Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України») у соціальній мережі Facebook від 25 січня 2017 року опубліковано пост: «Аваков: «Впіймали банду, що крала автівки нардепів і чиновників»… стесняюсь спросить, а когда «правоохранители» перестанут хотя бы крышевать банды, которые угоняют машины простих украинцев? Даже не заикаюсь об ловить — речь же не о нардепах и чиновниках, хотя бы имейте совесть не крышевать!».

До цієї публікації мешканець м. Роздільна, Сергій Маслов залишив коментар: «У моей сестры угнали неделю назад машину, правда вернули, только тут на оборот стоит с достоверной информации за угоном народный депутат Пресман A.C.».

Через спілкування із жителями району, з якими я щоденно підтримую зв’язок, мені було відомо, що Маслов скаржився, що нещодавно спалили його автівку, а також про те, що саме правоохоронці за 7 (сім) тисяч американських доларів знайшли і повернули авто його сестри.

Із особистої телефонної розмови із Масловим С.В., яка відбулася після мого ознайомлення із вищезазначеним коментарем під публікацією А. Бойка, С. Маслов поінформував мене про те, що «стоит с достоверной информации за угоном народный депутат Пресман A.C.» його повідомили саме працівники правоохоронних органів Роздільнянського району.

Згідно із Законом України «Про запобігання корупції» Національна поліція входить до переліку спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції».
Керуючись Конституцією України, Законом України «Про статус народного депутата України», з метою недопущення з боку працівників правоохоронних органів зловживання владою або службовим становищем (ч. З ст. 364 Кримінального кодексу України») вимагаю:
1. Надати інформацію про дати і номера відкритих слідчим відділом (із зазначенням ПІБ працівників відділу) Роздільнянського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Одеській області кримінальних проваджень за фактами:
— підпалу автомобіля Маслова C.B. із визначенням особи власника та переліком правоустановчих документів на транспортний засіб (свідоцтво про реєстрацію, технічний паспорт, реєстраційний талон);
— викрадення автомобіля сестри Маслова C.B.
2. У разі відкриття кримінальних проваджень за вищезазначеними, зі слів Маслова C.B., фактів, надати інформацію про стан кримінальних проваджень на 26 січня 2017 року.
3. Надіслати вищезазначену інформацію на адресу: 65032, м. Одеса, пр-т Шевченка, 4, каб. 205.

Додатки: скріншоти із соціальної мережі Facebook публікації А. Бойка і коментарів С. Маслова.

 

Полная версия обращения